Bewonersbrief en de Count Basiestraat

      Geen reacties op Bewonersbrief en de Count Basiestraat

Bewonersbrief Mortiere

Uitvoering werkzaamheden Count Basiestraat

Vanaf 17 september 2018 tot medio oktober 2018.

Nadat in juli de tijdelijke bouwroute is aangelegd en het fietspad naar Nieuw St Joosland is gerealiseerd is vanaf 17 september de Count Basiestraat aan de beurt. In die week starten de voorbereidende werkzaamheden en zal de straat voor het doorgaande auto- en fietsverkeer worden afgesloten. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van het trottoir dat tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk in stand zal blijven. Na afsluiting zullen achtereenvolgens de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd (figuur 2 en 3): – Aanbrengen van de voorbelasting voor een parkeervoorziening met ruim 10 parkeerplaatsen. Deze parkeervoorziening is aan de noordzijde van de Count Basiestraat gepositioneerd (dit maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de “Jazzboog”). De voorbelasting heeft een hoogte van ca 1.75 meter en zal gedurende 6 tot 9 maanden blijven liggen; – Verwijderen en afvoeren van de huidige asfaltweg en de aanwezige beton/stelcon-platen; – Op hoogte en in profiel brengen van de uiteindelijke straat en het plateau op de kruising van de Count Basiestraat met de Jazzroute; – Aanbrengen van de klinkerverhardingen, de inritconstructies en het herstel van het trottoir; – Aanleg van de definitieve verlichting zal wel worden voorbereid maar de definitieve lichtmasten zullen door een verlate levering op een later moment worden geplaatst. Wij zullen u berichten wanneer plaatsing wel zal plaatsvinden; – Gelijktijdig met de inrichting van de Count Basiestraat worden de werkzaamheden aan het fietspad afgerond (afwerken talud). De afsluiting van de Count Basiestraat zal ca. 5 weken in beslag nemen en gaat gepaard met een aantal omleidingsroutes voor het woon- en fietsverkeer die op bijgaande tekening op hoofdlijnen zijn weergegeven. Met bebording zullen de omleidingen duidelijk worden aangegeven (figuur 1): – Het bouwverkeer zal vanaf heden gebruik moeten maken van de aangelegde tijdelijke bouwweg tussen de Jazzroute en de Duke Elingtonstraat. Deze weg is niet toegankelijk voor woonverkeer; – Het fietsverkeer van en naar Nieuw- en St Joosland wordt via de Duke Ellingtonstraat en de Bud Powellstraat omgeleid naar de Louis Armstrongstraat visa versa; – Het doorgaande autoverkeer zal via de Bluesroute en de Louis Armstrongstraat (langs het ronde parkje) worden omgeleid naar de Jazzroute visa versa; – Het bestemmingsverkeer voor de Duke Elingtonstraat en Bluesroute zal met borden attent worden gemaakt op het doodlopend karakter van deze straten. Alle woningen blijven uiteraard bereikbaar, en zullen bij voorkeur via de Bluesroute de wijk binnenkomen en uitgaan. – Bewoners die ten noorden van de Count Basiestraat wonen (in de Albert Aylerstraat en Duke Ellingtonstraat) moeten de zuidelijke omleidingsroute via de Duke Ellingtonstraat richting Bluesroute gebruiken (visa Versa); – Met de bewoners van de Jazzroute nrs. 63, 65 en 80 worden aanvullend afspraken gemaakt omdat zij met hun voor- en/of achter ingang zijn ontsloten aan de Count Basiestraat.

Tijdens werkzaamheden die tot half oktober zullen duren zal verscherpt toezicht worden gehouden. Indien u gevaarlijke situaties opmerkt kunt u deze kenbaar maken bij Ferdinand Janse (06 447 921 24).

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over het ontwerp of wijze van uitvoering kunt u deze per email verzenden aan m.vandewaeter@princeprojecten.nl of via 013 46 73 100 telefonisch contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Consortium Mortiere 

Figuur 2 : Inrichtingstekening van Louis Armstrongstraat tot Jazzroute

Figuur 3 : Inrichtingstekening van Jazzroute tot Duke Ellingtonstraat

Bewonersbrief Count Basiestraat laatste versie. in pdf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.