Informatiepunt

      Geen reacties op Informatiepunt

Hoe blijft u op de hoogte van ontwikkelingen, (bouw)werkzaamheden, gebeurtenissen en activiteiten in woonwijk Mortiere? Waar kunt u alle informatie nog eens terugvinden? In deze flyer vindt u alle contact- en informatiepunten overzichtelijk op een rijtje.

 Contact en verbinden
Woonwijk Mortiere heeft een eigen Wijkteam, vrijwilligers die samen met de wijkmanager van de Gemeente Middelburg het contact tussen wijkbewoners en de Gemeente onderhoudt. Het Wijkteam doet dat onder andere door minstens één keer per jaar een wijkbijeenkomst te houden waar alle wijkbewoners van harte welkom zijn. Wilt u in contact komen met één van de teamleden, stuur dan een mailtje naar info@wtmortiere.nl.

 Activiteitenteam
Ook heeft de wijk een activiteitenteam. Zij organiseren voor de wijkbewoners allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld Paaseieren zoeken, de Nationale Buitenspeeldag, Halloween, een openluchtconcert: Mortiere LIVE!, maar ook organiseren zij reanimatietrainingen en ook geven zij ondersteuning voor de rommelroute in de wijk. Het activiteitenteam is altijd op zoek naar ideeën voor activiteiten, maar ook vooral naar enthousiastelingen die tijdens een activiteit willen assisteren.

Wijktafelbudget en groencheque
Jaarlijks stelt de Gemeente een wijktafelbudget ter beschikking. De wijkmanager toetst in overleg met het Wijkteam de ontvangen aanvragen uit de wijk aan voorwaarden. Deze voorwaarden en de aanvraagprocedure staan op www.wtmortiere.nl. Daarnaast krijgt de wijk jaarlijks een groencheque voor initiatieven op het gebied van groen.

Op de hoogte blijven
Bewoners kunnen elkaar meldingen doorgeven over onderwerpen die de veiligheid en leefbaarheid in de wijk betreffen. Bijvoorbeeld over verloren en gevonden voorwerpen of vermiste dieren, kortom over zaken die spelen in de wijk. Het Wijkteam heeft een eigen website en Facebookpagina. Daarnaast zijn er een aantal gratis apps actief, welke gedownload kunnen worden via de Appstore of Playstore.

Website: www.wtmortiere.nl               
Instagram: activiteitenteam_mortiere             
Facebook: Wijkteam Mortiere

Buurtpreventie Mortiere
Dit is een groep in de app “Telegram” voor noodgevallen en zeer dringende zaken. Installeer Telegram (gratis) via de AppStore of PlayStore en stuur een e-mail naar wabp@jazzroute.nl.

Buurtbewoners Mortiere
Deze groep zit ook binnen “Telegram”, maar is voor niet-dringende zaken, waar eventueel op gereageerd kan worden. Installeer Telegram (gratis) via de AppStore of PlayStore en stuur een e-mail naar buurtbewoners@jazzroute.nl of vraag een ander lid om je toe te voegen.

NextDoor
NextDoor
is een sociale media app voor buren/buurten. Zelfde berichtensoort als Buurtbewoners Mortiere. Wil je ook in de Nextdoor groep Mortiere, installeer dan de gratis app via de AppStore of PlayStore en doorloop de stappen voor je eigen buurt.

Overige belangrijke gegevens
Servicetelefoon Gemeente Middelburg: 140118
Consortium Mortiere: 013-4673100
Wijkwethouder: Chris Dekker
Politie: 0900-8844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.