Een inbraakvrije meivakantie voor bewoners van de Mortiere

 

Burgernet

   

Een inbraakvrije meivakantie

De meivakantie is in aantocht. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie. Een paar tips voor een inbraakvrije vakantie.

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.

Ook op de politiewebsite vindt u meer informatie over het voorkomen van woninginbraak. Daar staan ook filmpjes over de verschillende methoden van inbraak en wat u daartegen kunt doen. Daarnaast ziet u in het menu Misdaad in kaart waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken.

Licht uw buren in

Uw buren kunnen u tijdens uw vakantie helpen om een oogje in het zeil te houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven (niet alle plantjes op 1 tafel want dat versterkt de indruk afwezig te zijn), de auto af en toe eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe dicht en open te doen. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook ’s avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been. 

Wat doet de politie?

De politie doet meer dan we hier kunnen opsommen. Maar naast voorlichting geven over preventie zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werken we veel samen met burgers en zetten we onder meer Burgernet in.

112 bellen helpt!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat zij de verdachte direct kunnen aanhouden. Mede dankzij meldingen van burgers daalt het aantal woninginbraken de laatste jaren flink. Steeds meer mensen zijn lid van Burgernet en buurtpreventiegroepen.

 

 

Een inbraakvrije meivakantie

Een inbraakvrije meivakantie

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid
www.burgernet.nl  –  0900-8844

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.